VISS NOTIEK!

VISS NOTIEK!

 


Septiņi mūsdienu pasaules brīnumi,




Petra ir pilsēta,kas atrodas patreizējās Jordānijas teritorijā, vairāk kā 900 metrus virs jūras līmeņa.Antīkā klinšu pilsēta pieder pie UNESCO pasaules mantojuma. 2009. gadā to apmeklēja vairāk nekā 700 000 apmeklētāju.Šodien Petrā ir atklātas pilis, tempļi, kapenes, un  citas celtnes, kas ir diezgan labi saglabājušās, un visas ir izkaltas akmenī.







Kristus atpestītāja statuja ir 39,6 metrus augsta,veidota Art-deko stilā un ir astotā lielākā skulptūra pasaulē.Statuja atrodas Riodežaneiro,Brazīlijā.Statuja sver 700 tonnas.Tā ir pasaulē augstākā Kristus statuja.Statuja kļuvusi par Kristietības simbolu.







ČIčenicas piramīdas atrodas Meksikā-seno Maiju pilsētas centrā.Celta divos līmeņos, apšūta ar 52 paneļiem, kuru skaits sakrīt ar gadu skaitu maiju-tolteku kalendārajā ciklā365 pakāpieni, kas atbilst dienu skaitam Saules kalendārā.







Kolizejs, celts un sākotnēji pazīstams kā Flāvija amfiteātris.Atrodas Romas centrā un ir vislielākais Romas impērijas laika amfiteātris. Kolizejā bija vietas 50 000 skatītājiem.Tas ir 156 metrus plats un 187 metrus garš, bet augstums sasniedz 48,5 metrus. Amfiteātra centrālo daļu aizņēma arēna, kurā notika gladiātoru cīņas, bet apkārt  izvietotas ar skatītāju sēdvietas.





Tadžmahāls ir mauzulejs kurš atrodas Indijā. To savas mirušās sievas mūžīgai piemiņai, uzbūvēja mongoļu imperators.Tadžmahāls ir unikāla celtne pasaules mērogā kā divu cilvēku mīlestības iemūžinājums. Tajā ir apvienoti islama,indiešu ,persiešu arhitektūras stili. 1983. gadā Tadžmahāls tika pievienots UNESCO pasaules mantojumu objektu sarakstam.






Lielais Ķīnas mūris ir pasaulē lielākais arhitektūras piemineklis. Tas atrodas Ķīnā un stiepjas 6350 km garumā. Tā ir visgarākā šāda veida būve pasaulē. Taisnā līnijā tas ir aptuveni 2700 km garš, taču tā faktiskais garums, ieskaitot visas sekcijas un apvedceļus pa kalnu pārejām, ir vismaz divreiz lielāks. Augstums vietām sasniedz 9 m , biezums - 4,5 līdz 6 m.





Maču Pikču  ir Inku impērijascietoksnis, kurš paceļas 2400 m virs jūras līmeņa. Tas atrodas kalnos uz ziemeļrietumiem no Kusko. To bieži dēvē arī par "Pazudušo inku pilsētu", Maču Pikču ir Inku impērijas pazīstamākais simbols.Cietoksnis tika uzcelts ap 1450.gadu, bet tika pamests uz simtiem gadu ap to laiku, kad Dienvidamerikā ieradās spāņu konkistadori. Maču Pikču ir kļuvis par populāru tūristu apmeklēšanas vietu. 1981.gadā tas tika pievienots UNESCO pasaules mantojumu objektu sarakstam.




Komentāri (0)  |   Skatīts: 6879x   
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ